U vikendu za nama održana je 22. Nagrada Dubrovnika, posljednja stanica brdskog prvenstva Hrvatske. Slavili su vozači Auto kluba Župa dubrovačka u ukupnom poretku dok je organizator, Auto klub Dubrovnik racing, na kraju ostao na trećem mjestu.

Povodom organizacije utrke, druge u povijesti na novoj stazi od Mosta do Osojnika, u sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina, gostovao je predsjednik dubrovačkog kluba Juraj Popović.

Pripreme su počele prije dva mjeseca, i dan danas smo na stazi, u posljednjoj smo fazi raspremanja stvari i čišćenja staze. Sve je prošlo u redu, međutim staza kao staza nije dobra jer je pola novi, a pola stari asfalt. Nisu idealni uvjeti, to vozačima pravi konfuziju, ali svaki se vozač prilagodio najbolje i to je dokaz kako smo imali na tehničkom prijemu imali više od 70 vozača, rekao je Popović te nastavio

Zahvaljujemo se svima koji žive na Osojniku, naša je sreća što imamo dosta ljudi u organizaciji, ovo je otvorena cesta, blokirali smo Petrovo selo, Osojnik, Pobrežje.., zaista još jednom zahvaljujem svima što su na ‘trpili’ ova tri dana. 

U sportsku emisiju TIME OUT telefonski se uključio i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, a što je rekao o dubrovačkom brdu i organizatoru, pogledajte u priloženom videu.

 

Gostovanje Juraja Popovića možete pogledati od 19. minute u dolje priloženom videu kao i  cijelu sportsku emisiju TIME OUT.