U sportskoj emisiji TIME OUT gostovala su tri predsjednika STK Libertas Marinkolor, bivši Marinko Matulović, sadašnji Goran Raspopović i počasni doživotni predsjednik Josip Martinović.

Stolni tenis je bio tema emisije u kojoj se između ostalog posebno istaknuo i povijesni meč reprezentacije Hrvatske u Gospinom polju, koja će u srijedu, 25. siječnja od 18 sati, ugostit reprezentaciju Austrije u kvalifikacijama za EURO.

Osim super važnog meča, Josip Martinović i Marinko Matulović prisjetili su se početaka stolnog tenisa u Dubrovniku, kada je 1932. sve i započelo.

Davne 1932. prvi stolnoteniski turnir je odigran u Dubrovniku kada su sudjelovale tri momčadi:  Gruž, Dubrovnik i Plat koji je imao jaku momčad. Gruž je na kraju osvojio prvo mjesto, a Plat, koji je bio favorit, ‘vadio’ se na umor… možda su pješke išli na turnir, rekao je kroz smijeh bivši predsjednik Marinko Matulović koji je još dodao:

91 godinu se stolni tenis igra već u našem gradu, uskoro će biti i 100 godina, to je sjajno, zaključio je.

Josip Martinović, inače počasni doživotni predsjednik kluba, i dalje je aktivan u stolnom tenisu, a već ga sljedeći tjedan očekuje nastup na Svjetskom veteranskom prvenstvu u Omanu!

Što su Martinović, Matulović i Raspopović rekli o klubu, pojedincima, mlađim kategorijama, ali i ambicijama kluba možete pogledati u priloženom videu cijele emisije.