Nakon gotovo dva desetljeća obećanja kreće izgradnja nacionalnog nogometnog kampa, a gradit će ga Hrvatski nogometni savez i to u Velikoj Gorici. Šuška se da će sve stajati oko 15 milijuna eura, a osim nogometaša koristi bi trebali imati i drugi sportaši, piše N1.hr

U neposrednoj blizini zračne luke, uz velikogoričku obilaznicu na parceli od 100 tisuća metara četvornih, gradit će se nacionalni nogometni kamp.

“To će biti centar nogometne izvrsnosti gdje će se moći pripremati ne samo naša A reprezentacija već i reprezentacije mlađih uzrasta, djevojke… naravno i ženski mlađi uzrasti i naši malonogometaši“, kazao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

Napravit će se tri ili četiri nogometna terena, ali i dvorana koju će moći koristiti rukometaši, odbojkaši i košarkaši. Tu je i sva druga potrebna infrastruktura, ali i atletska staza kojoj se posebno raduju mladi velikogorički atletičari.

Pia je prošle godine bila dvostruka prvakinja Hrvatske na 800 metara, unatoč nepostojanju atletskog stadiona. Pa su ovo za nju i Brunu s kojim trenira – velike vijesti.

“Nadam se da ću kroz svaku utrku biti sve bolji i bolji“, kazao je atletičar Bruno Martinčević.

“Što bi poručio mladima koji žele trenirati atletiku?“

“Pa evo, da se ne boje i da samo idu naprijed jer će rezultati sigurno doći ako se trude“, poručio je mladi atletičar.

“Ja sam sad presretna zato što tu imamo dosta rupa i stvarno nam treba nova staza koja ima, evo, osam staza, a ova ima samo dvije“, kazala je mlada atletičarka Pia Teskra.

A gradnja bi mogla početi kraje godine kad se riješi sva potrebna dokumentacija. Grad Velika Gorica riješio je svoj dio posla, vlasti nestrpljivo iščekuju prve bagere na mjestu gradnje ove 15 milijuna eura vrijedne investicije.

“Time više što s njom očekujemo da će se ovdje doći nove investicije, da će se povećati kapaciteti hotelijersko-turistički te da će, naravno, cijeli taj jedan ciklus zaživjeti u još boljem sjaju u našemu gradu“, kazao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Za Velikogoričane nema boljeg poklona.

“Dosta je mobitela, dosta je gluposti, igrica djeci, treba ih pustiti na livadu da trče i da se igraju, a ne da gledaju u mobitele i gluposti“, kazao je Slavek iz Velike Gorice.

“Dolazak sportaša uvijek je dobro došao“, kazao je Mirko iz Velike Gorice. S njime se slaže i njegov sugrađanin, Ivan. “Apsolutno, velika reklama za grad. Moj sin isto trenira u Gorici, tj. u Vukovini. Bavi se nogometom i baš mi je drago zbog svega toga“, dodao je Ivan.

Zemljište na kojemu će se kamp graditi država je darovala HNS-u, a sve ostalo Savez će financirati sam.

Video pogledajte kllikom na LINK