Prvo kolo 3. HNL jug je iza nas, 18 momčadi krenulo je u utrku dugu 34 dionice. U devet utakmica ovog vikenda domaćini su upisali tek 4 pobjede, dvije utakmice završile su neriješeno, a gosti su upisali tri pobjede.

Već u petak Split je propustio uzeti tri domaća boda protiv OSK-a. Otočani idu hrabro na svim gostovanjima i ne mare za ambicije protivnika. Vidljivo je da Split nema snagu kao prošlo proljeće, ali očekuje se da budu bolji kad se još uigraju.

Hrvace su odigrale dobro prvo poluvrijeme, otišli su na odmor s prednosti 2:0, a onda u drugom dijelu Neretva gospodari travnjakom, mogli su uzeti i sva tri boda.
Zagora je rutinski došla do pobjede u županijskom derbiju, Vodice su prodisale tek kad je Zagora ubacila u nižu brzinu. Gosti s nekoliko mladih igrača kojima fali iskustva za bitke među trećeligašima, ali bez najvećeg pojačanja Alispahića koji je otputovao u BIH srediti papire.

Najavili smo GOŠK kao jednu od najslabijih momčadi ove sezone, Baldo Cicijelj i suigrači prosuli su bodove protiv Sloge. Gospari imaju popravni u subotu u Vodicama.

Primorac je odradio vrlo dobar prijelazni rok, ali zbog ozljeda su bez nekoliko igrača, a još se u 18. minuti ozlijedio Vodopija. Posedarci su iskusno iskoristili sve probleme Biograjaca i uzeli tri boda za start iz snova.

Favoriti za vrh, Jadran i Zadar, teže od očekivanog su svladali momčadi s Makarske rivijere. Jadranaši su golom pojačanja s Cipra bili bolji od Zmaja, Jerbić je na početku pogodio za tri prva boda Zadra u 3. HNL jug. Zadrane sad čeka veliki ispit u Opuzenu protiv aktualnog osvajača 3. HNL jug, Neretvanca.

Još jedna momčad koja konkurira za vrh, Junak, uzeo je tri boda na gostovanju u Ivanbegovini dok je Uskok u derbiju kola i posljednjoj utakmici ovog kola bio bolji od Neretvanca, piše Dalmatinskinogomet.hr