U subotu je u Orašcu održana 1. Međunarodna utrka u spomen na Gorana Komlenca, hrabrog vatrogasca (pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te člana DVD-a Orašac) i izvrsnog sportaša, koji je svoj život izgubio dok se borio s vatrom koja je divljala otvorenim prostorom na području Ljupča.

Tim povodom njegovi prijatelj – kolege organizirali su sjajnu utrku na koju se prijavilo gotovo 200 natjecatelja, ne samo iz Hrvatske već i iz okolnih država.

Svima je cilj i povod dolaska bio Goran – mnogi ga pamte kao izvanrednog kolegu, sportaša, osobu koja je zračila pozitivom i optimizmom. Prikupljenim sredstvima iz utrke financirali su se troškovi organizacije i realizacije natjecanja, a sva ostala sredstva od uplaćenih donacija i kotizacija koristit će se za izradu kamene biste Goran Komlenac.

U sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina na Dubrovačkoj televiziji, čije je izdanje posvećeno upravo hrabrom vatrogascu i izvrsnom sportašu, u studiju je gostovao organizator utrke Vedran Todorovski, a osim njegovog osvrta dostupna je i reportaža s utrke u kojoj su korišteni privatne snimke i fotografije Goranove obitelj i prijatelja.