Prošle su gotovo tri godine otkad je Vedad Đugum svoju sarajevsku adresu zamijenio dubrovačkom kako bi bio trener u Atletskom klubu Dubrovnik. Uz to je i kondicijski trener Dubrovnik Sharksa. Naglasio je kako je za rad u sportu potrebna velika ljubav, te kako je situacija vezana za sport što se uvjeta i financija tiče bolja u Hrvatskoj. Nezaobilazna tema su bile i restriktivne mjere koje su zahvatile i Atletski klub Dubrovnik koji je prošle godine nizao uspjehe, no sad je njihov povratak na stazu neizvjestan.

-Sezona nam je uspješno započela, pripremali smo se i htjeli ostvariti još bolje rezultate. Na proljeće smo dva mjeseca bili onemogućeni trenirati, no na ljeto smo ponovno ostvarili dobre rezultate kako u seniorskom tako i u kadetskom i mlađem juniorskom sastavu, nakon toga nas je opet zaustavila korona. Htjeli smo se prema godišnjem planu spremati za novu sezonu, no od 30.11. su nas ponovno zatvorili što nam je bilo nepojmljivo. Mi smo nekontaktni sport i treniramo na otvorenom. Evo već je peti- šesti tjedan kako ne radimo. Ta nam se situacija naravno ne sviđa i nadamo se kako će se promijeniti u budućem periodu i kako ćemo moći što prije trenirati. – dodao je govoreći o restriktivnim mjerama po kojima brojni kontaktni sportovi mogu trenirati, no ne i Atletski klub Dubrovnik.

Dodao je prednosti bavljenja kraljicom sportova, posebice za djecu, a otkrio je kako imaju velik broj zainteresiranih iako su uvjeti za trening daleko od idealnih s obzirom na stazu na kojoj treniraju.

-Ja sam prije dolaska analizirao uvjete, što sam ih brže prihvatio to smo ostvarivali bolje rezultate s djecom. Djeci stalno objašnjavam kako će bit bolje u budućnosti. Uprava kluba se za to bori, a što se prije izborimo za stazu imati ćemo sigurno i veći interes djece, a time će doći i bolji rezultati. Kad je kiša nemamo treninge, a i to želimo promijeniti u narednom periodu kako bismo imali neki prostor gdje možemo trenirati unatoč vremenskim uvjetima. – istaknuo je Đugum o uvjetima u kojima rade.

Naglasio je kako će se situaciji maksimalno prilagoditi i kako jedva čekaju povratak na stazu i povratak dobrim rezultatima čim im epidemiološka situacija to dozvoli.

Cijeli razgovor s trenerom Atletskog kluba Dubrovnik Vedadom Đugumom pogledajte u videu od 31. minute.