Ljubav i usmjerenost prema sportu obilježilo je put mlade kineziologinje i kondicijske trenerice VK Jug, Nere Budalice, još u djetinjstvu. Ljubav prema plivanju i susreti s nekima od najboljih dubrovačkih plivačica doveli su je do želje za studijem koji je pred nju stavio niz izazova, no u konačnici polučio s nekoliko rektorovih nagrada ali i razmjenom studenata u Novom Sadu koja joj je promijenila i produbila shvaćanje te struke i dodatno učvrstila sve ono što je htjela raditi.

-Nekad sam se pitala jesam li dijelom zapostavila mladenački život ali mi se sve to isplatilo jer sam imala priliku surađivati s puno dobrih profesora, znanstvenika i trenera koji su mi na kraju krajeva pomogli da proširim vidike što se tiče moje struke i tu se probudila želja o radu sa sportašima. – otkrila je Budalica o iskustvima koja su je usmjerila u ono što danas radi.

Prošle godine otvorila se mogućnost rada u VK Jug te ju je tako želja za radom u struci, ljubav prema plivanju i rodnom gradu dovela do mjesta kondicijske trenerice, a kako sama kaže to joj je domaći teren, prostor na kojem je odrasla i ljudi s kojima je odrastala. Treninzi se prilagođavaju uzrastu, natjecanjima ali i pojedincu.

-Radim sa svim uzrastima, od nada do seniora, a zadužena sam za suhi dio treninga, dok sa seniorima odrađujem i terapije po potrebi. Sportašima se trening treba pripremati dosta ranije i prilagođava se po potrebi. Mislim da su me dobro prihvatili, meni je s njima super raditi. Nadam se kako ću biti u mogućnosti ostati doma i raditi ono što volim. – dodala je govoreći o radu u VK Jug.

Cijeli razgovor s Nerom Budalicom pogledajte od 26. minute.