Košarkaši Dubrovnika uoči posljednjeg kola Prve lige, drugog razreda hrvatske košarke, doživjeli su poraz u Omišu od istoimenog domaćina 92-82.  Dubrovnik je vodio skoro cijelu utakmicu, a presudile su doslovno posljednje dvije minute koju je Omiš dobio 11-3. Dojmove nakon poraza dao je Husnija Habul, pomoćni trener KK Dubrovnik.

Mi i Omiš smo već osigurali ostanak tako da je utakmica bila rasterećena i opuštena s obje strane, Prva četvrtina bila je 13 razlike za nas, međutim pali smo u završnici utakmice – nismo uspjeli zadržati vodstvo do kraja, kazao je Habul.

U više navrata je Dubrovnik gubio utakmicu u trećoj ili četvrtoj četvrtini tijekom cijele sezone.

Imamo malu rotaciju tijekom cijele sezone. Bili smo sad kompletni, ostali smo bez Vidovića zbog pet osobnih, presudio je umor, ali evo nije ovo bila utakmica nekog značaja, bez rezultatskog imperativa, ali svakako dobra utakmica za gledati, dodao je Habul.

U posljednjem kolu Dubrovnik dočekuje Bosco koji je u igri za plasman u doigravanje. Dubrovnik je miran, sedmi, u poretku 12 momčadi..

Habul je u klubu od svoje 10. godine, prošao je Školu košarke, bio je na korak do nastupa za reprezentaciju Hrvatske u mlađim kategorijama (prošao je pripreme), a nakon ozljede doslovno dva dana prije odlaska na EP, koja ga je spriječila u daljnjem razvijanju i napretku okrenuo se – trenerskom poslu.

Preuzeo je mlađe kategorije, vodio je Školu košarke u OŠ Gruž i Župa dubrovačka. Prošle godine je, zahvaljujući aktualnom treneru Maru Lučiću, dobio priliku sjesti na seniorsku klupu u stručnom stožeru i biti pomoćni trener seniorskog sastava KK Dubrovnik.

Gostovanje Husnije Habula pogledajte klikom na LINK  od 34. minute.