U sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina, tema je bila financiranje dubrovačkih klubova u 2021.

Tim povodom gostovao je Maro Kapović, predsjednik Dubrovačkog saveza športova. Za dubrovačke klubove osigurano je 11 milijuna kuna i 200 tisuća kuna, a Kapović je kazao kako je uz taj iznos Uprava svakog kluba dužna osigurati opstanak tijekom ovog neizvjesnog razdoblja:

Klubovima je za razliku od prošle godine manje 4,5 milijuna kuna. Najviše od tog iznosa ide na redovni rad klubova (9.538.600,00 kuna), sufinanciranje profesionalca i honoraca.. U dogovoru smo s Gradom Dubrovnikom kako će se odmah po ovoj godini nastaviti s mjesečnim uplata i kako će, ako bude sezone, Dubrovački savez športova (klubovi) dobiti financijske pomake. 

Kapović je apelirao kako Uprave moraju pronaći sponzore i donatore jer ove financije zapravo nisu dovoljne za opstanak jer je ovo preteško razdoblje. Na upit koliko Savez može pomoći po pitanju pronalaska sponzora predsjednik Saveza odgovara:

Pomagali smo prije korone, znamo kako sezone nisu bile, zapravo nekima nisu, nekima jesu. Ono što ja znam, kroz veslanje, uvijek postoje ljudi koji su se prije bavili tim sportom, a imaju tvrtke.. Uprave moraju tražit rješenje i bolne rezove! 

Obzirom kako je u Gradskom vijeću predsjednik Veslačkog kluba Neptun, Malonogometnog kluba Square i predsjednik Županijskog nogometnog saveza – sva trojica iz vladajuće koalicije, a na upit je li se obzirom na njihov utjecaj ipak moglo – moralo dogovoriti više financija za klubove Kapović je jasno kazao kako jest te nastavio:

Da ne bi došlo do potpune blokade financiranja dubrovačkih klubova moram istaknuti kako smo skupa s Gradom pronašli rješenja da prvo idemo s plaćama trenera, ali i s redovnim radom. 

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova gostovao je odmah na početku emisije, a razgovor možete pogledati od početka do 16. minute emisije.