Petnaesti puta od osnutka Repulike Hrvatske, trideset i sedmi puta ukupno, Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje osvojio je naslov prvaka države. U trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske, Jugaši su u Zagrebu pobijedili Mladost rezultatom 14:11 (4:3, 2:4, 5:3, 3:1) i tako s ukupnih 3:0 u seriji, po četvrti put za redom podignuli pokal namjenjen pobjedniku.

Tri četvrtine bila je to izjednačena utakmica u kojoj su obje momčadi imale svoje uspone i padove i u kojima su imale priliku prelomiti utakmicu i pobjeći na osjetniju prednost, ali to se nije dogodilo sve do posljednjih osam minuta igre.

Početkom posljednjeg perioda, najprije je Alex Papanastasiou iz kontre doveo Juga u prednost od dva gola (12:10), a malo zatim je Loren Fatović prekrasnim lobom podigao na tri razlike i bilo je jasno da se Mladost više ne može vratiti u utakmicu. Uspjeli su Zagrepčani zaprijetiti preko Buljubašića, ali je točku na i stavio Luka Lozina 1,38 prije kraja utakmice.

Maro Joković i Hrvoje Benić s po tri pogotka predvodili su Jugaše. Povratnik nakon bolesti Alex Papanastasiou i mladi Marko Žuvela postigli su po dva gola, a Loren Fatović i Luka Lončar po jednom su slali loptu iza Marcelića.