Na posljednjoj regati bili smo najuspješniji klub u juniorskoj konkurenciji, u seniorskoj smo konkurenciji bili drugi sa samo tri boda manje od zadarskog Jadrana, koji je osim u seniorima bio najbolji i u ukupnom poretku. Ukupno smo bili treći kad se u obzir uzmu svi rezultati svih uzrasnih kategorija.

 

Drugo mjesto ukupno zauzeo je u konkurenciji jedanaest klubova domaćin regate, splitski Mornar. Zatim, odnijeli smo pobjedu u memorijalnoj utrci seniorskih skifova, koja se održava u spomen na Pericu Vlašića, legendarnog hrvatskog veslača. U njoj je najbolji bio naš Matej Metković. Inače, osvojili smo ukupno pet zlatnih medalja, te po tri srebrne i tri brončane medalje, dakle, ukupno jedanaest medalja – nabrojio je uspjehe Neptunaša na posljednjoj šestoj regati Kupa Dalmacije tajnik dubrovačkog kluba Maro Kapović.

Na stazi u splitskom Spinutu ukupno su dva skifa dubrovačkog kluba prva prošla ciljem. Drugu pobjedu u skifu u konkurenciji juniora izborio je Pero Kukuljica, koji je slavio i u dvojcu na pariće u juniorskoj konkurenciji veslajući s Tonijem Perovićem.

– Tri naša dvojca na pariće su bila zlatna u Splitu. Osim naših reprezentativaca Kukuljice i Perovića u juniorskoj konkurenciji, u seniorskoj su najbolji bili Lovro Čondrić i Toni Crnjak, također reprezentativci, koji su prije neki dan ostvarili odličan rezultat kad su bili sedmi na Europskom prvenstvu do 23 godine. Treće zlato u Splitu u konkurenciji mlađih juniora izveslali su Roko Mucić i Antonio Štrman – dodao je Kapović.

Zatim, tri srebra su izveslali u dvojcu na pariće mlađi kadeti Roko Negodić i Ivan Pecotić, u skifu u konkurenciji juniora Toni Perović te u skifu u konkurenciji juniorki Ivana Krištić. Brončane medalje su osvojili u skifu u konkurenciji seniora Toni Crnjak, u dvojcu na pariće u konkurenciji kadeta Maro Mojaš i Toni Pulić te četverac na pariće kadeta (jola) u sastavu Pavo Krištić, Leonard Pezo, Tino Lonza, Ante Pinčević i kormilar Dominik Ramić.

Ove sezone u Kupu Dalmacije Neptun je pod vodstvom trenera Pava Bečića, uz stručnu pomoć profesora Mladena Marinovića, osvojio ukupno 73 medalje (25 zlatnih). Na tri od ukupno šest regata odnio je pobjedu u juniorskoj konkurenciji, na svih šest regata bio je u samom vrhu ukupnog poretka…, piše na službenoj stranici VK Neptun.