Dobro popunjene bile su prostorije kluba na jutrašnjoj press konferenciji koja je organizirana uoči početka završnog turnira Regionalne lige. Jugaši poslijepodne putuju za Zagreb koji je domaćin Final foura, a sutra ih u polufinalu čeka prvi ispit protiv Jadran Carine.

‘Vjerujem kako ćemo prikazati bolju igru nego protiv Szolnoka u prošlog vikenda i da ćemo izboriti finale Regionalne lige’, rekao je u uvodu Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Podsjetimo, Jug je posljednje tri sezone podizao pokal namjenjen pobjedniku od ukupno četiri koliko ih ima na kontu od osnivanja lige 2009. godine.

‘Ovo će biti najjači završni turnir Regionalne lige posljednjih nekoliko godina. Sve četiri momčadi vjeruju kako mogu biti najbolje. Mi mislimo samo o prvoj utakmici i hercegnovskom Jadranu. Nakon dugo vremena ne možemo reći kako smo favoriti. Mladost je domaćin i zato ima malu prednost. Naš je cilj se zna. Idemo po trofej’, rekao je Jugov kapetan Xavi Garcia.

Luka Lozina se nadovezao:
‘Kao što je rekao Xavi, nikad jača konkurencija na Final fouru. Svatko misli kako ima priliku protiv nas i će svaki suparnik biti težak. Ali, imperativ nam je osvajanje trofeja’ kazao je Jugov ljevoruki centar.

‘Jadran je jak u kontri. Nije lako igrati protiv tako brzog protivnika. Međutim, imamo i mi brzu momčad. Vjerujem kako možemo parirati i voditi igru. Bili smo loši protiv Szolnoka i sad moramo pokazati da je to bila trenutna slabost. Očekivao sam kako će Novljani osvojiti Eurokup, ali su pali na psihološkom planu’, rekao je Kobešćak.

Prvo polufinale završnog turnira Regionalne lige između Jug CO i Jadran Carine na rasporedu je u petak, 19. travnja, u 18:30. HAVK Mladost i splitski Jadran igrat će u 20:15. Finale je u subotu 20. travnja, s početkom u 17 sati. Sve utakmice izravno će prenositi Arena sport, piše na službenoj stranici VK JUG.