U izraelskom gradu Netanyi održan je ždrijeb seniorskog Europskog prvenstva koji će se održati u navedenom gradu, od 3. do 16. siječnja 2024.

Barakudama odnosno našoj muškoj vaterpolskoj reprezentaciji dopala je vrlo jaka skupina u kojoj je sjajna Španjolska, svjetski prvak iz Budimpešte 2022.; Crna Gora koja je za nas bila kobna na ovoljetnom SP u japanskoj Fukuoki i Francuska koja je s nama bila u skupini i na prethodnom EP u Splitu, prije godinu dana.

Podsjetimo na određenu promjenu sustava natjecanja. Najboljih 8 momčadi iz Splita je razvrstano u skupine A i B, a ideja je postići što je moguće veću izjednačenost tijekom cijelog Prvenstva. No, zato onda sve momčadi iz skupina A i B prolaze dalje uz jedno ali…

Prvo i drugoplasirani iz skupina A i B ulaze izravno u četvrtfinale, dok treći i četvrti razigravaju u lažnoj osmini finala s najbolje dvije momčadi iz skupina C i D. Što se naše skupine tiče, ona se ‘križa’ sa skupinom C u kojoj je prvi favorit svakako Srbija.

Nema više laganog ždrijeba s ovakvim sustavom. Moglo je biti bolje, moglo je biti i lošije, ali ne komentiram više puno ždrijeb. Ukoliko ne budemo među prve dvije momčadi, znamo da možemo ići na skupinu u kojoj je Srbija, što je jasno vrlo opasno. Da je fenomenalno nije, da nas ljubi zadnje vrijeme, ne ljubi nas, ali što je tu je. Idemo mi prionuti poslu – prva je reakcija na ždrijeb iz Izraela, našeg izbornika Ivice Tucka.

Skupine – muškarci:
A – Crna Gora, Španjolska, Francuska, Hrvatska
B – Gruzija, Mađarska, Italija, Grčka
C – Srbija, Njemačka, Izrael, Malta
D – Slovačka, Nizozemska, Slovenija, Rumunjska