U subotu i nedjelju 6. i 7. travnja Plivački klub Jug bio je domaćin međunarodnog plivačkog mitinga „Zlatni Orlando“. Od prošle sezone miting je uvršten u HPS-ov sustav natjecanja „Grand prix“ koji uključuje ukupno šest natjecanja koja se protežu tijekom cijele sezone. Pravo nastupa imale su kategorije seniora, juniora i mlađih juniora, a posebnim nagradama nagrađeni su najuspješnije pojedinci u svakoj kategoriji.

Nastupilo je 140 natjecatelja iz 28 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Srbije i Srbije, a na programu je bilo ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

Ukupni pobjenik u muškoj konkurenciji je Anton Lončar iz Mladosti, a u ženskoj njegova klupska kolegica Amina Kajtaz . U konkurenciji juniora najbolji u muškoj konkurenciji bio je Michel Brassard iz Juga, a u ženskoj Lorena Jerebić iz ZPK. U kategoriji mlađih juniora pobjedu je odnio Franko Grgić iz Jadrana dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Klara Bošnjak iz Medveščaka.

PK Jug predstavljalo je ukupno 18 natjecatelja: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Ana Lučić, Gracia Filipović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban , Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo, Katija Sessa, Karmen Fabris.

Jugaši su osvojili ukupno 43 medalje od kojih su 16 zlatnih, 10 srebrenih i 17 brončanih.

Najuspješniji predstavnici Juga bili su Michel Brassard i Mario Šurković. Michel je osvojio ukupno sedam zlatnih medalja te odnio pobjedu u B kategoriji, dok je Mario osvojio ukupno osam medalja od kojih čestiri zlatne, tri srebrene i jedna brončana.

U nastavku su imena plivača i plivačica Juga koji su osvojili medalje na ovogodišnjem Orlandu:

Seniori:
Ana Lučić 200s bronca apsolutno

Juniori:
Michel Brassard 100s zlato juniori, 400s zlato juniori i apsolutno, 100d zlato juniori i apsolutno, 1500s zlato juniori i apsolutno.
Đivo Damić 100p- zlato juniori, 50d srebro juniori, 400s – srebro juniori, bronca apsolutno, 1500s srebro juniori, bronca apsolutno.
Luka Đurović 200d zlato juniori, 50p bronca juniori, 50s bronca juniori
Gracija Filipović 200l srebro juniori, bronca apsolutno, 100l bronca juniori.
Adriana Marinović 100d bronca juniori.

Mlađi juniori:
Mario Šurković 100s srebro ml.juniori, 100l srebro ml.juniori, 50d zlato ml.juniori, bronca apsolutna, 100d zlato ml.juniori, srebro apsolutno, 200l zlato ml.juniori, zlato apsolutno.
Marko Baletin 100s bronca ml.juniori, 200mj zlato ml.juniori, zlato apsolutno, 200l srebro ml.juniori, srebro apsolutno.
Noa Miletić 50s zlato ml.juniori.
Antonia Šurković 100d bronca ml.juniori, 50d zlato ml.juniori, bronca apsolutno.
Katarina Nenadić 800s srebro, 50p bronca, 50s bronca ml.juniori.
Antonia Ljuban 100s bronca ml.juniori.
Katarina Matović 100p bronca ml.juniori.
Tonka Bušković 100l bronca ml.juniori.