Župan Nikola Dobroslavić, zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić susreli su se danas s dubrovačkim vaterpolskim reprezentativcima koji su na netom završenom Svjetskom prvenstvu osvojili brončanu medalju te se tako s još jednog natjecanja vratili kući s odličjem.

„Čestitali smo našim vaterpolistima još jedan veliki uspjeh, brončanu medalju iz Koreje. Uvijek nas obraduju na velikim natjecanjima, doista smo ponosni da imamo u Hrvatskoj ovakvu reprezentaciju, ali i na činjenicu da je veliki broj tih igrača iz Juga, iz Dubrovnika ili igraju u Jugu. Čestitao sam i na tome da je upravo Dubrovnik dao veliki doprinos ovom rezulatu.“, rekao je župan te dodao kako je danas prijem, odnosno susret, bio malo drugačiji nego je to uobičajeno, kako bi malo promijenili ambijent, jer vaterpolisti često osvajaju medalje i postižu vrhunske rezultate pa tako i često dolaze na prijeme. Župan je istaknuo i kako su vaterpolisti jako važni za Dubrovnik, jer šport promovira određeno područje, a oni to rade na najbolji mogući način za Dubrovnik, za našu županiju i za cijelu Hrvatsku.

Maro Joković, na čijim je krilima u samoj završnici Hrvatska i slomila protivnika, kazao je kako uvijek ostaje žal što Hrvatska nije igrala za zlato, jer zna da ima snage za više, ali je i dodao kako su se u proteklih pola godine često s medaljama vraćali s natjecanja, što klupski što reprezentativno. „Kažu da su sportaši najbolji ambasadori Hrvatske, a ja se nadam da ćemo tako nastaviti, ne samo zbog medalja nego i da budemo primjer i drugim reprezentacijama i drugim zemljama i svima koji nas gledaju, posebice mladima. Nadam se da će ovakvo druženje postati tradicionalno, a na nama je da nastavimo s ovakvim radom.“, rekao je Joković.

„Možemo bit zadovoljni nakon svega što smo prošli“ rekao je Luka Lončar te nastavio: „Svakako da smo se nadali zlatu, ali treba biti zadovoljan i dalje naučiti iz ovog. Očekivali smo finale i naravno da je teško kad se to ne ostvari, najteže se podići kolektivno, ali međusobno smo se bodrili, mi u ekipi nismo samo suigrači, nego i prijatelji i to nam je najviše pomoglo da se podignemo i osvojimo medalju“, zaključio je Lončar.