Ispit zrelosti, izazova, u 16. kolu Croatia je položila kod Jadrana u Smokvici, dok je vodeći Metković pao kod prvih susjeda u Krvavcu. Ovim raspletom momčad iz Gabrila došla je na bod zaostatka za Metkovcima, a u srijedu ih može i preskočiti ako na svom Sv. Martinu u odgođenom susretu 11. kola svlada baš Maestral. Očito nas čeka zanimljiva završnica natjecanja, piše Dalmatinski nogomet.

Zanimljiva i efikasna dionica prvoligaške konkurencije najjužnije županije, 25 pogodaka na osam susreta, u prosjeku preko četiri po susretu. Posebno su bili efikasni domaći napadači na Grudi i u Dubrovniku. Slaven je u svakom poluvremenu „podario” po četiri pogotka gostujućem vrataru Padovanu, dok je Župa predvođena kapetanom Velimirom Kajbom svih šest realizacija ostvarila u drugih 45 minuta. Četiri pogotka za crvene s Gnjile upisao je Ivo Mostahinić, tri Jurica Ivanković, kod Župe hattrick Kajbe.

Nakon nekoliko sezona bez sučeljavanja prvih susjeda u Krvavcu na Limanu, maštralovci nisu bili rezultatski gostoljubiv domaćin vodećoj momčadi natjecanja. Narančasti su pogotkom svog kapetana Darka Jerkovića u 30. minuti svladali favorite sa Štruvina igrališta, upisali veliki trobod i prekinuli pobjednički niz Metkovaca. Još jedanput se potvrdilo kako u ovim lokalnim derbijima nema favorita, nije bitan trenutni plasman niti kvaliteta. Ovim ishodom, uz domaćine, svakako su zadovoljni i momci iz Gabrila, sastav Croatije.

Oni su pak suvereno prošli Smokvicu, minimalnu prednost iz prvog dijela u nastavku su pretvorili u sigurnu pobjedu, predvodio ih je maestro Vlaho Grbešić. Konavljanin je konkretnijom igrom u nastavku anulirao prednost peljeških kapetana iz Orebića, a preokret je donio dvostruki strijelac Ermin Krvavac.

Jedini remi odigran je u Žrnovu, bodove su podijelili domaći kuneji i kominski gusari. Oba pogotka pala su u nastavku, prednost je gostima donio njihov prvi topnik Ivan Popović, izjednačio Antonio Ivanković 12 minuta kasnije. Gusarima je ovo prvi gostujući proljetni bod, zaključuje se u osvrtu lige na portalu Dalmatinski nogomet

Rezultati:
Maestral – Metković 1:0 (Jerković 30′)
Slaven – Hajduk 1932 8:0 (Mostahinić 24′, 56′, 75′, 86′, Ivanković 7′, 22′, 38′, Trković 48′)
Konavljanin – Orebić 3:1 (Krvavac 50′, 73′, Opušić 56′ / Šimić 9′)
Žrnovo – Gusar 1:1 (Ivanković 64′ / Popović 52′)
Jadran Smokvica – Croatia 1:3 (Grbeša 61′ / Grbešić 42′, 66′, Raguž 90′)
Župa dubrovačka – Sokol 6:0 (Kajba 61′-11m, 74′, 88′-11m, Rezo 71′, 83′, Prkut 76′)