Nastavlja se borba stanovnika Lopuda protiv Odašiljača i veza koji planiraju postaviti novi odašiljač koji je visok skoro 36 m te skoro tri puta veći od postojećeg odašiljača. Prije par dana stanovnici su otišli i korak dalje te pokrenuli online peticiju kojom traže obustavu radova na izgradnji tog novog odašiljača. Peticiju su dosad potpisali stanovnici Lopuda, a svoju su podršku dali i brojni uglednici te poznate osobe. Unatoč prijavi te poslanoj požurnici, Državni inspektorat još uvijek nije izašao na teren.

Gradnja velikog odašiljača upravo će biti tema večerašnje emisije ‘Točka gledišta’, urednice i voditeljice Marije Njavro.

U studio Dubrovačke televizije stižu stanovnik Lopuda ujedno i bivši gradski vijećnik te bivši dubrovački gradonačelnik Vido Bogdanović te Suzana Glavočić iz Mjesnog odbora Lopud. Uz njih dvoje u emisiji će gostovati i predstavnici investitora Odašiljača i veza – Milan Gjuranić, savjetnik Uprave te Tamara Marcijuš, rukovoditeljica Odjela za investicije u Sektoru za infrastrukturu. Telefonski će se uživo iz Bruxellesa javiti i veleposlanica Romana Vlahutin.

Budite uz ‘Točku gledišta’ uživo večeras od 20 sati samo na programu Dubrovačke televizije, a emisiju UŽIVO možete pratiti i na službenom facebook kanalu Dubrovačke televizije.