FCW

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, intitucijske i vanjske poslove Europskog odbora regija u Bruxellesu.

Jedna od tema sastanka je mišljenje: ”Izazovi pred lokalnom demokracijom na Zapadnom Balkanu”, čiju izradu je od Odbora regija zatražilo Hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU-a, a za koje je izvjestiteljem imenovan župan Dobroslavić.

Lokalna demokracija na Zapadnom Balkanu susreće se s brojnim izazovima, koji su slični izazovima u drugim državama, također i članicama EU-a, s tim što su oni na Zapadnom Balkanu puno teži, ozbiljniji  i složeniji. Župan Dobroslavić govorio je o primjerima i izazovima pred lokalnom demokracijom pod pojmom tzv „zarobljenosti lokalne vlasti“, te prijedlozima za konkretne aktivnosti institucijama EU-a kroz integracijske procese.

Nakon rasprave u ovom Povjerenstvu, Mišljenje će se predstaviti na plenarnoj sjednici Europskog odbora regija koncem ožujka, te na sastanku na vrhu EU – Zapadni Balkan u svibnju ove godine u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a.

Komentiraj

FCW