Gost Dnevnika Dubrovačke televizije na temu sjednice gradskog vijeća i odluka koje su na sjednici donesene bio je bivši gradonačelnik, danas nezavisni gradski vijećnik Andro Vlahušić.

Na temu rebalansa proračuna koji je izglasan većinom glasova vijećnika Vlahušić je rekao kako plaće zaposlenicima gradske uprave možda jesu smanjene, no da je bruto iznos 140 milijuna kuna. “Rekao sam da je zaposleno pet novih pročelnika, koji su podjednako vrijedni ili nisu ništa bolji od svojih prethodnika. Prosječna plaća pročelnika je 25 tisuća kuna mjesečno bruto, godišnje je to 300 tisuća kuna, kroz četiri godine 1,2 milijuna kuna, a za šest pročelnika to je više od sedam milijuna kuna nepotrebnih sredstava. Grad Dubrovnik ima 22 pročelnika sada u gradskoj upravi. To je previše i broj zaposlenika približava se 300 i to je previše s obzirom na obujam poslova koji smo danas vidjeli, a koji je relativno mali zbog svih okolnosti”, istaknuo je Vlahušić.

Nacionalni mediji danas su se raspisali o zapošljavanju Ante Vojvodića na mjesto pročelnika UO za financije Grada Dubrovnika upravo zato jer je riječ o gradonačelnikovom vjenčanom kumu. Bivši gradonačelnik istaknuo je kako ne vidi razlog zašto je s te pozicije maknuta bivša pročelnica, a kritizirao je i to što se zapošljava kum čelnika grada. “Anita Burić je izvrsno obavljala svoj posao kao pročelnica za komunalne poslove, nitko nije imao primjedbe. Zašto je netko nestranački maknut kao i ostali pročelnici poput Lončarić i Hilje? I sada vidimo da dovode prijatelje, kumove, stranačke čelnike. Da se to dogodilo u bilo kojem drugom hrvatskom gradu, angažiralo bi se povjerenstvo za sukob interesa!”

Cijelo javljanje pogledajte ovdje: