Župan i gradonačelnik uputili su čestitke povodom blagdana Pesaha predsjednici Židovske općine Dubrovnik Sabrini Horović. Obje čestitke prenosimo u cijelosti.

Poštovana gospođo Horović,

u prigodi jednog od najvažnijih židovskih blagdana – blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku upućujem čestitke u svoje osobno ime kao i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Na ovaj blagdan koji je vječiti podsjetnik na izbavljenje židovskog naroda iz okova ropstva od srca Vam želim mir i radost te da tu radost podijelite sa svojom obitelji, prijateljima i svim ljudima dobre volje.
Sretan Vam i košer Pesah!
S poštovanjem,
Župan

Poštovana gospođo Horović,povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku u ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno želim uputiti najiskrenije čestitke.
Pesah je nadasve blagdan slobode, spasenja i nade u bolje sutra, dan kojim se slavi izbavljenje židovskog naroda iz egipatskog ropstva. Sloboda je temeljna ljudska vrijednost za koju se uvijek vrijedi boriti i za koju ćemo pretrpjeti sve, čak i ono što nam se čini nemoguće. Nju najviše priželjkujemo kada smo u nevolji te je znamo istinski cijeniti kada je zaista i ostvarimo, a upravo nas na to uvijek iznova podsjeća Pesah.
Od srca Vam želim da blagdan Pesah provedete u miru, ljubavi i dostojanstvu, u društvu obitelji i dragih prijatelja.
Hag Pesah Sameah!
gradonačelnik Mato Franković