Tokyo Marathon 2019. jedan je od najvećih maratona na svijetu, i jedini World Major Maraton na prostoru Azije, a održao se 3.3. u Tokyu 2019 u nedjelju. Na maratonu sudjelovalo je oko 40.000 trkača, uz pratnju skoro milijun navijača duž cijele maratonske rute 42.2km ulicama azijskog MegapolisaTokya – Tokyo je najveći grad u Japanu a cijela Tokyo regija ima oko 38 milijuna ljudi.

Na kišnoj vjetrovitoj i iznenađujuće hladnoj utrci za Tokyo u ovo doba godine, sudjelovala je i mala ekipa iz Hrvatske s 4 trkača, a troje od njih su iz Dubrovnika! Iskusni dubrovački triatlonci Mirna Marović, Srđan Matijašević i Daniel Marušić istrčali su uspješno cijelih 42.2km Tokyo Maratona 2019.

Daniel Marušić je istrčao Tokyo maraton za 3h09min i ovo je ujedno zasada njegovo najbolje osobno vrijeme na maratonima, Srđan Matijašević 3h46min, Mirna Marović za 3h47. Srđanu je ovo bio prvi maraton. Mirna je trčala New York u 2018. Danielu je ovo bio ukupno sedmi maraton i ujedno četvrti WorldMajor Maraton. WMM serija ima ukupno 6 svjetskih najpoznatijih maratona koji su ujedno i najveći maratoni na svijetu: Boston, Berlin, Chicago, London, New York i Tokyo! Među njima najtraženiji i najstariji je Boston maraton koji se prvi puta organizirao davne1897 godine, a najveći je New York maraton kojeg svake godine istrči preko 50.000 ljudi kroz ulice, parkove i mostove New Yorka.

Samo 6 osoba iz Hrvatske su završili World Major Maratone diljem svijeta a Daniel Marušić s njegovim maraton vremenom 3h09min ulazi u kvalifikacije za Boston 2020 i biti će jedini Dubrovčanin i rijetki Hrvat maratonac sa medaljom WMM serije maratona – medalja sa 6 zvijezdica – san svakog globalnog maratonca!

Daniel je pored Tokya istrčao i Berlin (2015), London (2018), Chicago (2018), Pariz (2016), Ljubljanu (2014) i Beograd (2017) uz mnoge druge utrke, polumaratone i triatlone. Slijedeći WMM maraton kojeg planiraju Srđan i Daniel je New York Maraton 03.studenog 2019. Pored New York maratona spomenuti članovi Triatlon Kluba Dubrovnik imaju i triatlon planove za ovu 2019sezonu multisporta kao što su sprint, olimpijske i srednje duge distance tako da treninga sigurno neće im faliti za sve te pripreme. Pozivaju sve dubrovčane željne sporta i zdravog načina života da im se pridruže na besplatnojDubrovnik Multi Sport ligi koju svake godine organizira Triatlon Klub Dubrovnik već dugi niz godina za građane Grada Dubrovnika amatere i sportaše, starije i mlađe – trčanje, plivanje, triatlon – trenutno najpopularniji individualni sportovi na svijetu!