ilustracija

 

 

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević nazočili su u četvrtak svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću povodom proslave Dana grada i blagdana sv. Ilije.

 

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Bebić, a prisutnima se, među ostalim, obratio i župan Nikola Dobroslavić.
Župan Dobroslavić naglasio je važnost realizacije Pelješkog mosta, a dotaknuo se i teme skore realizacije Dnevne bolnice u Metkoviću kao i programa protiv zaslanjenja doline Neretve.
Gradonačelnik Dalibor Milan prisutnima se obratio govorom u kojem je rezimirao rad i uspjehe gradske uprave proteklih godinu dana te najavio brojne nove projekte.

Nakon svečanih govora održana je i dodjela priznanja laureatima i to ministru obrane i umirovljenom generalu Damiru Krstičeviću koji je proglašen počasnim građaninom Grada Metkovića, posmrtno Frani Prskalu u području kulture i obrazovanja, a Nagradu Grada Metkovića Narona primila je njegova kćer Ivana Dragović, profesoru Mirku Crnčeviću kojemu je dodjeljena Nagrada Grada Metkovića Narona u području obrazovanja, posmrtno Mati Mustapiću u području kulture,a Nagradu Grada Metkovića Narona primio je njegov sin Božo Mustapić, Boćarskom kubu Metković i Veslačkom klubu Neretvanski gusar kojima su dodjeljene Nagrade Grada Metkovića Ždral u području sporta.

Sjednici su nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborskog zastupnika Branko Bačić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, saborski zastupnici Sanja Putica, Nikola Grmoja i Anta Pranić, predsjednika 6. saziva Hrvatskog sabora Luka Bebić te mnogi drugi.