Vlažan i hladan zrak sudarit će se s vrućim zrakom pa su moguće burnije reakcije atmosfere. Za većinu Hrvatske sutra se pali žuti meteoalarm.

Nakon sinoćnje tropske noći koja je vladala duž Jadrana i jutro donosi visoke temperature, a diljem zemlje bit će vedro. U nastavku dana nastavit će se sunčano vrijeme, ali u posljepodnevnim satima mogući su pljuskovi u unutrašnjosti, osobito u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Još danas sunčano, popodne i navečer kiša
Prema večeri jača naoblaka razvit će se sa sjeverozapada zbog približavanja hladne fronte pa će i u sjeverzapadne dijelove unutrašnjosti stići grmljavina i pljuskovi.

Sutra su, tako, u unutrašnjosti mogući izraženiji lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom i olujnim vjetrom, a ne može se isključiti niti mogućnost tuče. Vlažan i hladan zrak sudarit će se s vrućim zrakom pa su moguće burnije reakcije atmosfere.

Dolazi hladna fronta, pali se meteoalarm
Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, podno Velebita i vrlo jaka, a u Dalmaciji će puhati većinom umjerenog jugozapadnjaka, prognozira DHMZ.

Za područje Kvarnera i Velebitskog kanala upaljen je žuti meteoalarm zbog jakog vjetra, dok je za zagrebačku, osječku, karlovačku i gospićku regiju također upaljen žuti meteoalaram, ali zbog grmljavinskog nevremena.

Na sjevernom Jadranu sutra će prema večeri početi puhati jaka bura, dok će Dalmacija pretežno ostati suha.

Padaju temperature
U srijedu se ne očekuju značajne padaline, dok će već u četvrtak opet doći pljuskovi, grmljavina i dodatan pad temperature.

U drugoj polovici ovog tjedna temperature će u unutrašnjosti pasti do 24 stupnja, dok će se na Jadranu kretati od 26 do 30 stupnjeva, piše na 24sata.hr