Branitelj Zlatko Kovač nakon istupa u Dnevniku Dubrovačke televizije u tjednu za nama i danas je poslao priopćenje za medije. Prenosimo ga u cijelosti.

“Nisam političar i priznam glasao sam za HDZ kao i moja obitelj i opet ćemo kako se nisam ničeg bojao 91 još manje sad iznijet svoje mišljenje i viđenje o ovom slučaju danas imamo demokraciju za koju sam mogao poginut svaki od onih 1350 dana borbenog djelovanja. Očekujem i posljedice moga istupa u javnost dosad svi koji su istupili nisu bez posljedica ali i 91 sam postupio ne razmišljajući o posljedicama pa sad mislim da se i mišljenje drugi treba čuti.
Javni interes bi trebali štititi političari i nadređeni gospođi Đivanović Dobroslavić i Klaić jer smo njima dali povjerenje i glasali za njih i sigurnost našeg života i rada uvelike ovisi i od njihovih postupaka u konkretnom slučaju dvojba ako je ovaj postupak javni interes pogrešan onda je privatan ispravan.
Danas meni, a sutra bilo kome od tisuće iznajmljivača.
Od javnog je interesa da mi se ukine dozvola za rad na iznajmljivanju soba. U Dubrovniku ima tisuća iznajmljivača novi presedan je javni interes ovo sto sad pišem je sitničarenje, ali može lako postat stvarnost ako nekom smetate ili se ne sviđate nekom od uposlenika u uredu ili ste se ne dao Bog prije 20 godina nekom zamjerili odmah je javni interes da mu se zabrani radit pa u dogledno vrijeme će počet i zatvarat u ime javnog interesa ili podoban i nepodoban građanin, a u ime javnog interesa se odabranim građanima izdaju dozvole za rad i iznajmljivanje bez da zgrada ima uporabnu dozvolu što se legalno može provjerit opet interes ne može biti prisila nego ruka ruku mije podobni mogu sve i mnogo toga još se radi iz manjih ili većih interesa. Tako sa gospođom Stanom u uredu radi i njena nevjesta i rođak zamalo privatan ured kao i u ostalim službama u županiji ako nisu rod onda su podobnici pa se vi žalite i sve po zakonu naravno ako se dobro zagrebe svašta se dozna u ime javnog interesa.
Posao bi se trebao obavljat profesionalno jer svako odstupanje donosi pitanje zašto meni, a onda nek’ baci kamen prvi koji je bez grijeha.
Da se radilo po zakonu svih 5 djelatnosti bi trebao zatvorit na ovoj čestici 79/1 kao Gruž, a ne samo jednu tako kaže presuda iz Splita. To već ukazuje na privatni interes, a ne javni. Sad je prilika da nakon presude upravnog suda te pokrenutog kaznenog postupka koji se vodi putem državnog odvjetništva u Dubrovniku protiv Stane Đivanović da njezini šefovi Klaić l Dobroslavić prekinu ovu pravnu sramotu. To mogu napraviti tako da istu izuzmu i u ovom predmetu. U protivnom ovo postaje privatan interes iza kojeg stoji županijska vlast.”

Zlatko Kovač Dugi
Hrvatski dragovoljac