Košarkaše Dubrovnika u nedjelju od 18 sati i 30 minuta očekuje derbi 17. kola Prve lige. U sportsku dvoranu u Gospinom polju dolaze jesenski prvaci, igrači KK Jazine Arbanasi iz Zadra. Nedjeljni poraz u Đakovu (84:77) malo je poremetio dubrovačke planove o ulasku u doigravanje, među četiri najbolja kluba u ovom natjecanju, ali dobra vijest je što se za susret protiv Zadrana vraćaju Ivan Vodopija i Vlaho Raguž. KK Dubrovnik bit će sigurno jači nego u proteklim susretima, a dobro je poznato kako se na domaćem terenu gosti baš i nisu proslavili u aktualnoj sezoni. Igrači trenera Željka Vreću imaju sedam pobjeda i samobjedan poraz.

-Vjerujem u nastavak pobjedničkog niza u Dubrovniku. Pogled na tablicu dovoljno govori koliko je ovo važna utakmica i za jedne i za druge. Osobno mislim kako će na kraju sezone jedna od ove dvije momčadi ostati bez doigravanja za prvaka Prve lige. Svima nam je u klubu jasno što možemo dobiti uspjehom u nedjelju, pobjeda nam širom otvara vrata doigravanja što nije imperativ, ali sigurno je – velika želja – naglašava Darko Kunce, šef struke KK Dubrovnik i pomoćni trener seniorske momčadi. Nedjeljni ogled puno je važniji dubrovačkim košarkašima.
-Istina, ne želimo bježati od te činjenice. Zadranima pobjeda praktički donosi plasman među četiri najbolje momčadi, ali neće puno izgubiti u slučaju lošeg rezultata. Oni su rasterećeni, a mi moramo pobijediti ako želimo u doigravanje. Sve ćemo napraviti kako bi došli do uspjeha protiv košarkaša Jazina Arbanasa jer računica je jednostavna do kraja sezone. Uz tri domaće pobjede u preostala tri susreta (Jazine Arbanasi, Zapruđe i Ribola Kaštela) i s jednim gostujućim slavljem u dvobojima protiv Rudeša, Kvarnera i Universitasa, mi smo u tom, toliko spominjanom, doigravanju – zaključio je Kunce.

Košarkaši Dubrovnika su nakon 16 odigranih utakmica na petom mjestu s devet pobjeda i sedam poraza, a igrači Jazina Arbanasa su treći s omjerom 11-5. Derbi 17. kola Prve lige u nedjelju u Dubrovniku počinje u 18 sati i 30 minuta.