Pixabay

Dvoje ozlijeđenih u dvije jučerašnje prometne nesreće na području Dubrovačko-neretvanske županije. Prvu dojavu o nesreći centar je zaprimio u 16:17 sati, a radi se o padu s motocikla na D8 kod Opuzena. Ozlijeđeni motociklist zbrinut je u HMP Metković. Druga nesreća dogodila se u Čilipima kod zračne luke Dubrovnik gdje je motociklist udario više parkiranih automobila. On se nalazi u OB Dubrovnik.

 

Ostatak izvješća prenosimo u cijelosti:

 

– Do 1. srpnja za sav promet bit će zatvoren granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

– 14./15.06 te 15./16.06.2018.god. od 22:00 do 06:00 sati zbog radova u tunelima Mali prolog i Kobiljača, u oba smjera, bit će zatvorena državna cesta DC425 čvor Karamatići-čvor Čeveljuša od autoceste A1 (naplatne postaje Karamatići) do Jadranske magistrale (DC8). Obilazak smjer Zagreb-Ploče: A1-čvor Vrgorac-Dc62-Mali prolog-Kobiljača-ŽC6276-Ploče-DC8 i obratno. Obilazak smjer BIH-Ploče: GP Nova Sela-DC62-Mali Prolig-Kobiljača-ŽC6276-Ploče-DC8 i obrnuto.

– Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore.

– Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8):

od 7 do 17 sati u mjestu Doli;

od 7 do 17 zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana.

Granični prijelazi:

Do 01.08.2018 zbog miniranja zatvara se cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati u trajanu po 20 minuta.

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone, jer je predviđeno da će radovi trajati do kraja godine.

Do 30. listopada 2018. zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima.

(Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.