Nakon jučerašnje velike promjene vremena tijekom koje je došlo do zahlađenja, čini se da će sljedećih dana temperatura rasti.

Prema DHMZ-u, danas nas na većem dijelu Jadrana čeka pretežno sunčano vrijeme. Drugdje prijepodne umjereno do pretežno oblačno, zatim većinom sunčano, najkasnije na krajnjem istoku

Kiša u prvom dijelu dana u Baranji i istočnoj Slavoniji, a poslijepodne lokalnog pljuska može biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje na sjevernom dijelu jaka bura s olujnim udarima, od sredine dana u Istri te na srednjem i južnom Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije od 24 do 29°C.

Detaljna prognoza po regijama
Istočna Hrvatska
Prijepodne pretežno oblačno, u istočnoj Slavoniji i u Baranji ponegdje s kišom. Zatim postupno razvedravanje, najprije na zapadu, u Podunavlju još moguće s kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 23°C.

Središnja Hrvatska
U prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno. Potom većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 24°C.

Gorski kotar i Lika
Prijepodne većinom oblačno, zatim razvedravanje uz dulja sunčana razdoblja. Samo rijetko popodne može biti pokojeg lokalnog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 21°C.

Istra
Pretežno sunčano uz malu, poslijepodne do umjerenu naoblaku. Umjerena do jaka bura sredinom dana će oslabjeti i uz zapadnu obalu Istre okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 18 do 20°C, u unutrašnjosti Istre od 14 do 17°C, najviša dnevna od 26 do 28°C.

Sjeverni Jadran
Prevladavat će sunčano. Puhat će slaba i umjerena, u prvom dijelu dana ponegdje jaka bura s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita. Od sredine dana u Istri slab i umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 25 do 27°C.

Dalmacija
Pretežno sunčano, na krajnjem jugu u prvom dijelu dana još s umjerenom i povećanom naoblakom. Poslijepodne je u unutrašnjosti Dalmacije moguć pokoji lokalni pljusak s grmljavinom. Puhat će slaba do umjerena bura, samo rijetko ujutro i prijepodne s jakim udarima, a od sredine dana ponegdje uz obalu jugozapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29°C.

Kakvo nas vrijeme čeka sutra?

Većinom sunčano, poslijepodne i navečer na zapadu postupno jače naoblačenje. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne ponegdje u središnjim predjelima umjeren južni. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, sredinom dana i popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29°C.

U nedjelju se očekuju uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi, i to uglavnom u gorju. Vjetar većinom slab. Jutra svježa, osobito u subotu, a najviša dnevna temperatura zraka u porastu. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. U nedjelju uz više oblaka uglavnom na sjevernom Jadranu lokalni pljuskovi i grmljavina. Slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, u ponedjeljak pak sjeverozapadnjak. I dalje danju vrlo toplo, piše Index.hr