Jednostavno smo odlučili ovaj tjedan povući ručnu da se to ne dogodi. Mislim da se sedam dana može izdržati, ali moramo sjesti i razgovarati i s predstavnicima naftne industrije, rekao je resorni ministar, a prenosi 24sata.hr

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, a njome se najviše maloprodajne cijene sljedećih sedam dana ograničavaju na današnje, i to kako slijedi :

10,72 HRK/l za benzinsko gorivo
12,30 HRK/l za dizelsko gorivo
8,49 HRK/l za plavi dizel
13,94 HRK/kg za UNP za boce.
10,01 HRK/kg za UNP za spremnike

Mali distributeri navode kako ih je tom uredbom i ponovnim zamrzavanjem cijena goriva na sedam dana unatoč snažnom poskupljenju dizelskog goriva na svjetskom tržištu, Vlada ponovno prisilila na prodaju goriva s minusom i to u iznosu od čak jedne kune po litri.

Mali distributeri: Podnijeli smo ustavnu tužbu
Stoga u priopćenju upozoravaju kako će zbog Vladinih intervencija u tržište goriva i energetske krize neminovno doći do nestašice goriva ukoliko se nepromišljena energetska politika nastavi. Dodatno, poručuju kako donošenjem ishitrenih odluka svakih sedam ili 14 dana i to ponedjeljkom prije promjene cijene, Vlada dodatno destabilizira tržište energenata ne shvaćajući da intervencijom ne spašava nikoga već dodatno otežava izlazak iz energetske krize.

Više pročitajte klikom ovdje