Niskotarifna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, FlyDubai, ovog ljeta ipak neće obnoviti promet između Zagreba i Dubaija, piše Croatian aviation.

FlyDubai je objavio kako će u ljetnom redu letenja 2021. godine obnoviti promet između Dubaija i Zagreba, kao zamjena Emiratesu koji se trajno povukao sa iste linije. Kompanija je prvotno planirala obnoviti promet s početkom godine, a letovi su zatim odgađani iz mjeseca u mjesec. Posljednja najava kompanije bila je da će promet na ovoj liniji biti obnovljen od kraja svibnja, no od danas su svi letovi otkazani sve do 01. rujna ove godine.

Kompanija ovog ljeta neće letjeti između Dubaija i Zagreba, a otkazani su i svi planirani letovi između Dubaija i Dubrovnika za ovu godinu.

Povratak u Zagreb 01. rujna nije siguran, naime, ako kompanija nije u mogućnosti popuniti svoje kapacitete na uskotrupnim zrakoplovima u predstojećim ljetnim mjesecima, onda je popunjenost ove linije još riskantnija nakon 01. rujna, kada je potražnja uobičajeno niža.

Podsjećamo, Emirates je u ljetnim mjesecima 2019. godine svakodnevno povezivao Zagreb i Dubai s širokotrupnim zrakoplovima tipa B777-300ER, dok je FlyDubai prometovao na istoj liniji u zimskim mjesecima.