Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA radili su u proteklom razdoblju na uspostavi druge ceste, u Neretvi, nakon što je u ožujku ove godine proglašena prva tematska cesta u županiji ”Pelješac – vinsko carstvo”. Nakon obilaska terena, jučer u Opuzenu održan je i prvi radni sastanak svih članova Ceste Neretva na kojemu je odlučeno je da će ona nositi ime ”Neretva – dolina života”. Kreiran je i zaštitni znak, koji je izvedenica jedinstvenog znaka ruralnog područja DNŽ, uz simbol neretvanske lađe.
Cesta Neretva imat će 61 člana: 7 članova u kategoriji ruralni smještaj, izleti 11, ambijentalni restorani 5, restorani s tradicijskim jelima 9, vinarije 4, jedna kušaonice smokava , 4 ponude suvenira, 10 baštine, 6 tradicijskih manifestacija i 4 ostale ponude (biciklističke, pješačke staze…). Izabrano je i 11 članova upravljačkog tijela, a pravna osoba koja će zastupati stazu u prvoj godini je Turistička zajednica Metković, odnosno direktorica Magdalena Medar Ujdur, a zamjenici će biti TZ Slivno – Dragana Čović i Grad Ploče – Izvor Škubonja.
Na sastanku je nazočio i župan Nikola Dobroslavić koji je istaknuno kako Županija i na ovaj način nastoji pomoći razvoju ruralnih područja.