Foto:DU TV

Jutros su župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić sudjelovali su na primopredaji 1,42 milijuna kuna vrijedna četiri sanitetskih vozila i jednog vozila hitne pomoći. Naime, dva sanitetska vozila nabavljena su za potrebe DZ Metković, a po jedno vozilo za DZ Dubrovnik i DZ Vela Luka. Vozilo hitne pomoći nabavljeno je za Zavod za HMP DNŽ.

Tom je prilikom župan Dobroslavić naglasio kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna potreba građana te da stoga iz proračuna za tu svrhu izdvaja godišnje oko 16,1 milijun kuna. I ako je podjetio kako je jedno vozilo nabavljeno i početkom godine,župan je naglasio kako se i 2015. godine namjerava nastaviti s opremanjem voznog parka domova zdravlja i Zavoda HMP.

Na primopredaji su bili prisutni ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć DNŽ Luka Lulić, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, DZ Metković Mihovil Štimac te DZ Vela Luka Marin Barčet. U ime ravnatelja Županiji se zahvalio ravnatelj DZ Dubrovnik Bazdan naglasivši važnost kvalitetnog voznog parka za ustanove u zdravstvu.