Udruga Sigurnost  dodijelila je godišnje priznanje “Boris Šprem” zaslužnim pravnim osobama i pojedincima za postignuća u području sigurnosti cestovnog prometa, posebice u smanjenju opsega i posljedica stradavanja.

Ovogodišnji dobitnik priznanja “Boris Šprem” za 2019. godinu su: HRT emisija “Dobro jutro Hrvatska”, NOVA TV – informativni program, Davor Brčić te Dubrovačka televizija, Danijela Demarin Hasanović.

Novinarka Dubrovačke televizije Danijela Demarin Hasanović dobila je priznanje za praćenje rada i projekata Udruge kao i za uređivanje emisija i priloga na temu cestovnog prometa, čime je doprinijela podizanju razine prometne kulture i senzibiliziranju javnosti za stanje sigurnosti prometa, opseg i posljedice stradavanja u prometu.

Priznanje je nazvano po utemeljitelju i prvome predsjedniku Udruge Sigurnost u prometu pokojnom predsjedniku Sabora RH Borisu Špremu.

U svom radu i djelovanju Udruga Sigurnost u prometu zauzima se za smanjenje broja prometnih nesreća, smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Udruga Sigurnost u prometu jedinstvena je neprofitna nacionalna udruga koja djeluje na području Republike Hrvatske i bavi se praćenjem, proučavanjem i unapređivanjem sigurnosti prometa, podizanjem razine prometne kulture i senzibiliziranjem javnosti i javne vlasti za stanje sigurnosti prometa, opseg i posljedice stradavanja u prometu.