Iz Mosta nezavisnih lista oglasili su se priopćenjem vezano za projekt golfa na Srđu koje prenosimo u cijelosti: 

 

Svaka izmjena i dopuna prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije nanovo otvori pitanje izvršenja presude o smanjenju obuhvata golf terena na Srđu, te iznova ukaže na potpunu nezainteresiranost župana Nikole Dobroslavića za sudske sporove koje godinama vodi Zelena akcija i ostale udruge protiv inkriminiranih golfera i Dubrovačko-neretvanske županije.


Politički tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja ističe kako župan Dobroslavić uporno odbija pred županijske vijećnike staviti prijedlog odluke o smanjenju obuhvata golf terena.

„Nevjerojatno je koliko dugo vremena čovjek koji se predstavlja kao veliki legalist, odbija odnosno uskraćuje pravo županijskim vijećnicima da poštuju zakone Republike Hrvatske i presude pravosudnih institucija. Ponaša se kao da nema cijene zbog koje bi se odrekao golf projekta. Ne želi riskirati da nekom vijećniku proradi savjest i da digne ruku za izvršenje presude, pa zato nikada nije ni dozvolio da županijska skupština raspravi o smanjenju obuhvata golf terena. Ne radi to župan Dobroslavić zbog golfera koji podržavaju projekt, već zbog tereta stranačke interesne pripadnosti, jer su mnogi, od Sanadera do danas itekako naplatili 200 hektara razlike spornih golf terena. Na golfere i njihova obećanja o tisuću radnih mjesta odavno su zaboravili i oni koji su se nadali tom poslu, a ta radna snaga nije mogla čekati zaposlenje u golf resortu, već je otišla u Irsku i Njemačku”, rekao je Grmoja.

Istaknuo je kako niti jedan investitor u Republici Hrvatskoj nije imao takav vjetar u leđa kao Razvoj Golf i to prije nego što su uopće započeli realizaciju projekta.

„Deset godina traje cijela afera, pristupa se projektu bez izdanih dozvola, a za jedinu dozvolu koju su uspjeli ishoditi na Božićno jutro 2016. godine, optužili su Most da ju je srušio na Upravnom sudu u Splitu zajedno sa Studijom utjecaja na okoliš. Treba upozoriti da Muzej dubrovačkih branitelja i Domovinskog rata deset godina čeka obnovu u derutnoj i srušenoj tvrđavi Imperijal, koja je dana u koncesiju Razvoj golfu. To je pokazatelj na kakvim temeljima se ovaj golf projekt već više od deset godina pokušava realizirati. I zato se postavlja pitanje jesu li golferi ikada imali namjeru išta graditi, kako su postigli takvu odanost političkih struktura i zašto pristajemo na njihov reket i prijetnje arbitražama?”, rekao je Grmoja.