U Begovom razdolju jutros je izmjereno 8 centimetara snijega. I danas je moguć snijeg u višem gorju, a mogao bi pasti i na Sljemenu, piše DHMZ.

Promjenjivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno vrijeme očekuje se danas. Mjestimice će biti kiše, u višem gorju ponegdje može biti susnježice i snijega, a na jugu pljuskovi i grmljavina.

Oborina će biti češća u prvom dijelu dana. Puhat će većinom umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar, poslijepodne u slabljenju.

Na Jadranu se očekuje umjerena do jaka, podno Velebita i Biokova na udare olujna, ponegdje i orkanska bura, a na jugu umjereno jugo i istočni vjetar, navečer u okretanju na buru. Zbog olujne bure za velebitsko područje upaljen je i Meteoalarm.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 17 °C.

Dalmacija
Promjenjivo oblačno, povremeno kiša ili pljuskovi i grmljavina, češći prijepodne. Prema večeri prestanak oborina i djelomično smanjenje naoblake. Puhat će umjereno do jako jugo i istočni vjetar, navečer u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17, u unutrašnjosti oko 12 °C.

Kako će biti sutra?

Sutra se očekuje barem djelomice sunčano i uglavnom bez oborina. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 14 do 19 °C.

Jutra će biti sve hladnija na kopnu

Djelomice sunčano, oblačnije u unutrašnjosti u srijedu uz povremenu kišu, češću u prvom dijelu dana, a malo kiše može pasti i na sjevernom Jadranu. Najviše sunčanog vremena očekuje se u četvrtak, osobito na Jadranu. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjerena, povremeno i jaka bura, koja će u četvrtak ponovno pojačati na jaku, na udare i olujnu.

Jutra u unutrašnjosti razmjerno hladna, uz mogućnost slabog mraza pri tlu ponajprije u gorskim krajevima u srijedu i četvrtak, a dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15 °C, u četvrtak malo hladnije. Na Jadranu temperatura zraka bez znatnije promjene s obzirom na ponedjeljak, piše Index.hr