Danas većinom sunčano, uz samo ponegdje moguće pljuskove, a prema kraju utorka i u srijedu opet u većini krajeva nestabilnije.

Meteorolog Dragoslav Dragojlović za HRT kaže kako će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice pa čak i pretežno sunčano. Još u noći i ujutro uz umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 18 °C, a najviša dnevna između 27 i 29 °C.

Podjednake vrijednosti temperature bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prevladavati sunčano. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vruće. U gorskim krajevima uz umjerenu naoblaku povremeno može biti lokalnih pljuskova. Ujutro će uz obalu puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, na moru između 20 i 22 °C. Najviša dnevna od 25 do 27 °C, uz obalu između 30 i 32 °C.

I u Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, u njezinoj unutrašnjosti ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 17 do 19 °C, uz obalu između 22 i 24 °C, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 33 °C.

Podjednaka temperatura i na najviše sunčanom jugu Hrvatske. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.”

“U utorak u unutrašnjosti djelomice, pa čak i pretežno sunčano. Potkraj dana i u srijedu uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje i jače izraženih. U četvrtak većinom sunčano te vrlo toplo i vruće uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vruće, uz tople noći kad se temperatura zraka neće spuštati ispod 20 °C. U srijedu i četvrtak na sjevernom dijelu mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u utorak i četvrtak umjereno do jako jugo”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.