Sveti Jakov 19. srpnja 2018.

 

 

Građani okupljeni u inicijativu “Uvedimo reda na dubrovačke plaže” poslali su apel nadležnima putem priopćenja koje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,
S obzirom da se situacija na dubrovačkim plažama ni nakon apela građana i županovih upozorenja nije dovela u red, mi građani okupljeni u inicijativi „Uvedimo reda na dubrovačke plaže” upućujemo novi javni zahtjev županu da ispuni obećanje dano na posljednjem sastanku sa koncesionarima. Da će im, ukoliko nastave s kršenjem zakona i koncesijskih ugovora, oduzeti koncesije. Ujedno planiramo i ovim putem najavljujemo građanske akcije na terenu „Pomozimo im da ih slože!”. Ležaljke jasno. U sklopu iste ćemo se, zajedno sa predstavnicima medija, svako nekoliko pojaviti na nekoj od dubrovačkih plaža kako bi „dali ruke” koncesionarima da se svedu u zakonske i ugovorne gabarite.

Napominjemo da je sastanak župana i koncesionara održan 11. srpnja, a fotografije koje Vam prilažemo nastale su nakon tog datuma. Na svakoj od njih naznačili smo Vam kad. Više fotografije jasno možete pribaviti na facebook grupi „Uživo s dubrovačkih plaža” na kojoj građani svakodnevno objavljuju fotografije, kritiziraju ali i pohvaljuju, te dijele iskustva.
Bez vas medija ova bi borba bila uzaludna. Zato Vas molimo da nas nastavite pratiti i podržavati kako bi izborili, odnosno vratili nazad, ono što nam pripada – opće dobro.
Hvala na svemu do sada i za nadalje!”