Vršiteljica dužnosti ravnateljice Zavoda za obnovu Iva Carević Peković poslala je priopćenje vezano za imenovanje nove ravnateljice tj. medijske izjave Mara Kristića vezane za tu temu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

“Zahvaljujem gospodinu Kristiću na javnoj isprici, gdje se između ostalog pravda informacijama koje je na sjednici Odbora za izbor i imenovanja dobio od gospodina Peza.

 

“Naime, tijekom rasprave o predloženim kandidatima na sjednici Odbora za izbor i imenovanja kolega Pezo je iznoseći svoje mišljenje kazao kako je nova kandidatkinja bila od velike pomoći Povjerenstvu za javne površine u svezi Plana korištenja javnih površina.”

 

Željela bih ovdje naglasiti kako kandidatkinja koju navodi gospodin Pezo nikada ispred Zavoda nije bila involvirana u stvaranje niti jedne baze podataka vezane za javne površine odnosno kartiranje uslužnih djelatnosti na području povijesne jezgre. Cijeli proces kartiranja radila sam ja u suradnji sa vanjskim suradnikom Zavoda za obnovu Dubrovnika gospodinom Dinom Bečićem, koji sve navedeno može potvrditi, te dvoje djelatnika Zavoda za obnovu koji su popisivali stanje na terenu. Odrađen je velik i vrlo koristan posao na osnovu kojeg su izrađene korisne podloge za Plan upravljanja. Navedene baze podataka prezentirala sam Povjerenstvu za javne površine dana 21.11.2016., što je dokumentirano fotografijama na našoj web stranici.

 

Tada je gospodin Pezo izrazio svoje oduševljenje kazavši kako smo tim bazama podataka napravili veliki posao te kako će iste u buduće pomoći Povjerenstvu za javne površine da kvalitetnije obavi svoj posao.

 

Stoga je razumljivo da sam ostala malo zatečena njegovom nedavnom izjavom.

 

Nadam se da u budućnosti više neće biti potrebe za ovim vidom komunikacije samim time što je Zavod u protekle četiri godine bio otvoren po pitanju svih aktivnosti koje su se poduzimale. Većina ih je dostupna na web stranici Zavoda za obnovu Dubrovnika.

 

S poštovanjem.

Iva Carević Peković”