Ulica Put Tihe u vremenu od 19 do 24 sata proglašena je pješačkom zonom te se u tom razdoblju od kućnog broja 1 do kućnog broja 32 (bivša dječja bolnica) do 1. rujna zabranjuje ulazak, prometovanje i parkiranje svim osobnim i teretnim vozilima u vremenu.
 

Prometovanje je izuzetno dozvoljeno vozilima s posebnom dozvolom kako se pobliže utvrđuje u članku od javnog interesa za stanovnike Cavtata: policijska vozila, vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila samo u slučajevima intervencije, te servisnim vozilima HEP-a, Hrvatske pošte, T-coma, Konavoskog komunalnog društva i Općine Konavle prema potrebi uz prethodno odobrenje Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretnina.
 

Servisna vozila HEP-a, T-com, Hrvatske pošte i ostalim tvrtkama koje obavljaju poštanske usluge izdaje se “dozvola” za prometovanje u vremenu zabrane.
 

Prometovanje turističkog vlakića dozvoljava se tijekom cijelog dana sukladno Odluci o obavljanju prijevoza putnika cestovnim vlakom na području Općine Konavle, kao i pripadajućem Rješenju o obavljanju djelatnosti prijevoza putnika cestovnim vlakom.
 

Ova Odluka donosi se u cilju pretvaranja dijela ulice Put od Tihe u pješačku zonu u večernjim satima te povećanja sigurnosti prometovanja, a njezino poštivanje provoditi će prometni redari sukladno svojim ovlastima.