Utorak će u Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačan s kišom. Na Jadranu i predjelima uz njega ponegdje i obilnom oborinom, lokalno u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. U gorju mjestimice susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Poslijepodne na zapadu postupan prestanak oborina. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar. Na Jadranu u početku jugo i jugozapadnjak u okretanju na jak sjeverozapadni vjetar. Zbog jakog i mjestimice vrlo jakog južnog i jugozapadnog vjetra narančasti je meteoalarm u utorak uključen za srednju i južnu Dalmaciju.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 5 do 9, a na Jadranu između 11 i 15 stupnjeva Celzijusevih.

Za vikend moguć snijeg
Meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević, prognozira kako će srijeda biti uglavnom suha. Još ujutro može biti kiše u Dalmaciji, malo snijega u gorju.

U četvrtak će ponovno biti češća oborina, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran, ali tijekom noći na petak i u petak i u unutrašnjosti treba računati na čestu kišu i pljuskove.

Prema kraju petka i tijekom noći na subotu, kako će temperature padati, snijeg je prolazno moguć i ponegdje u nizinama. Nestabilno će biti i tijekom vikenda, osobito u subotu, kad treba računati i na kišu i na snijeg. Povoljnije u nedjelju, piše telegram.hr