Nedjeljno jutro je u najvećem dijelu Hrvatske osvanulo uz oblačno, kišovito i vrlo vjetrovito vrijeme te uz nekoliko stupnjeva niže temperature zraka od onih zabilježenih dan ranije. Jedini su izuzetak južnojadranski otoci, ali i do njih bi tijekom nedjelje trebala doprijeti hladna fronta, zbog koje je Državni hidrometeorološki zavod putem Meteoalarma za cijelu državu izdao upozorenja svih stupnjeva, što zbog vjetra, što zbog kiše, a što zbog snijega.

Prema informacijama Hrvatskog autokluba, zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3). Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag Sv. Marija Magdalena, na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, te na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok.

Zbog jakog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Vis-Split i Ubli Vela Luka-Hvar-Split i Novalja-Rab-Rijeka.

Najavljeni snijeg počeo je padati na Platku, a ima ga i na Sljemenu.

Prema najnovijoj prognozi DHMZ-a, tijekom nedjelje bit će oblačno, kišovito, vjetrovito i u unutrašnjosti prohladno. Izraženije oborine bit će na sjevernom Jadranu, u središnjim predjelima te u Gorskom kotaru i Lici gdje će uz zahladnjenje kiša prelaziti u snijeg. Vjetar sjeverni umjeren do vrlo jak, u Podravini i Međimurju na udare i olujan. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskimm udarima, a u Dalmaciji umjereno jugo i jugozapadnjak u jačanju krajem dana. Temperatura zraka u središnjim i gorskim predjelima od 4 do 9, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji od 10 do 14, a u Dalmaciji između 15 i 19 °C, piše Jutarnji.

Glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula je u svojoj prognozi upozorio da su uz jaku buru snježne pahulje u nedjelju moguće ponegdje i uz more, čak i na nekim otocima sjevernog Jadrana, a u ponedjeljak i južnije.

U ponedjeljak pretežno oblačno mjestimice s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Potom postupno razvedravanje sa zapada. U gorskim predjelima u noći i ujutro bit će i snijega. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu mjestimice jugo i jugozapadnjak u skretanju na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 7 i 11 °C, u gorju niža, a na Jadranu 12 i 16 °C.

Početkom radnog tjedna smirivanje vremena uz razvedravanje sa zapada, a od utorka sunčanije uz porast temperatura zraka.