Svega nas tri dana dijeli od proljetne ravnodnevice, trenutka kada su svijetli i tamni dio dana podjednaki na cijeloj Zemlji i kada i kalendarski ulazimo u proljeće. To znači da već sljedeći tjedan ulazimo u polovinu godinu kada je svijetli dio dana duži od tamnoga.

Još jučer pratila nas je bura a ona će puhati još samo danas ujutro. Nakon toga, sljedeća bura do kraja mjeseca vjerojatno nije na vidiku. Time se još jednom dokazalo da datumi marčanih bura koje spominje pučki meteorolog često nisu točni.

Lagani porast temperatura
Kraj aktualnog tjedna obilježit će stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Petak će još biti relativni prohladan, a u dane vikenda počet će porast temperature zraka.

Danas će biti pretežno vedro. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju tiho ili slab vjetar s mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -2 do 5°C, uz obalu i na otocima od 4 do 8°C. Hladnije će biti samo u planinama. Najviše dnevne temperature od 10 do 15°C.

Sunčano će biti tijekom subote. U kotlinama Zagore ujutro je moguća magla. Bit će tiho ili uz slab dnevni vjetar. Jutro prohladno, ponegdje u Zagori uz slab mraz. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Djelomično sunčano i suho bit će u nedjelju. Puhat će slab dnevni vjetar, a krajem dana na moru slabo do umjereno jugo. Još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C. Stabilno i još malo toplije bit će veći dio sljedećeg tjedna, piše Dalmacija danas