Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske održava konferenciju za medije. Riječi je bilo i o eventualnom popuštanju mjera.

‘Imamo u kontinuitetu pet dana porasta, danas je on najznačajniji. Sve to moramo uzeti u obzir. U ovom trenutku ne bih prejudicirao. Iz epidemioloških izvida se da iščitati da imamo opuštanja. to nije dobro, posebno ako se sve svodi na intenzivna druženja koja su i zabranjena. Bit će to dugi razgovori koji će trajati do kraja tjedna. Mislimo da je poanta uspjeha da svi shvate da se moramo pridržavati mjera. Što se bolje pridržavamo, onda nam je i lakše kontrolirati ovu pandemiju. Poruka je-mjere ovakve ili onakve, ali moramo učiniti sve da zaštitimo jedni druge, i svoje starije’, poručio je čelnik nacionalnog Stožera Davor Božinović .

‘Najbolje bi bilo izbjeći pristup otvori-zatvori. Mislim da smo mi bili dosljedni i postupno išli i kad su brojevi rasli, ali i kad je u pitanju otvaranje. Želimo da ako se nešto otvori, da to ne zatvorimo za par dana. Svakako, o mjerama će biti dugi razgovori koji će se voditi do kraja tjedna’, kazao je Davor Božinović.