Nacionalni stožer objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

 

Imamo 50 novooboljelih, ukupno 1650 slučajeva. Imamo 50.7 posto žena. Od testiranih imamo 9,27 pozitivnih. Imamo dvoje preminulih nažalost. Ženska osoba 1941 godište. Na respiratoru imamo 34 bolesnika. Oporavljenih imamo 283 što je za 27 više u odnosu na prethodni period, ukupno imamo 400 oporavljenih osoba, istaknuo je ministar Vili Beroš.

U Pločama imamo 12 pozitivnih štićenika, u Dubrovniku u domu smo uzeli 133 brisa u 24 sata, a jučer su svi brisevi bili završeni. Tamo ima šest pozitivnih, od kojih je pet korisnika i jedan zaposlenik i od prije imamo jednog pozitivnog štićenika doma. Imamo i manji dom u Seget Vranjicu “Florence” u kojem ima jedan pozitivni štićenik. U Makarskoj tri pozitivna štićenika i djelatnika i u Dicmu imamo dva pozitivna i čeka se još čitav niz briseva. I u Koprivnici dvoje štićenika i jedan zaposlenik – rekao je Krunoslav Capak.

Alemka Markotić istaknula je kako će broj oporavljenih rasti, a kako je veći broj bolesnika  ipak bio blaže do srednje teško bolestan. Ovo je dobar postotak i možemo biti zadovoljni – poručila je.