Za mjesec dana država otvara ovogodišnji prvi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, tzv. APN program. Ove godine program subvencioniranja vrijedan je oko 9,3 milijuna eura, no sve je izglednije da bi taj, za mnoge stručnjake kontroverzni program, službeno mogao okončati u 2023., piše Poslovni.hr.

Je li država konačno čula apele struke da se umjesto subvencioniranja kredita novcem poreznih obveznika osmisli drugačiji model koji neće aktivno raditi štetu ionako pregrijanom nekretninskom tržištu, o čemu se sve glasnije spekulira u javnosti, nije sasvim sigurno. U Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nisu decidirano odgovorili na upit o budućnosti APN programa, iako potvrđuju da je planiran samo u ovoj godini.

“Prema trenutno važećem Zakonu raspisivanje natječaja za ovu mjeru stambenog zbrinjavanja predviđeno je do 31. prosinca 2023., a o daljnjem nastavku ove mjere ili neke druge mjere stambenog zbrinjavanja zainteresirana javnost bit će pravovremeno obaviještena”, kažu u resornom ministarstvu.

Detaljnije čitajte OVDJE.