Nakon javnog istupa v.d. ravnateljice Zavoda za obnovu Dubrovnika Ive Carević Peković u kojem je istaknula krive navode gradskog vijećnika Mara Kristića oko zasluga Mihaele Skurić, oglasio se i sam Kristić koji je uputio javnu ispriku.

 

Poštovani,

 

Ovim putem želim uputiti javnu ispriku gospođi Ivi Carević Peković koja me u svojem medijskom obraćanju prozvala za omalovažavanje njezinog rada i djelovanja u Zavodu za obnovu Dubrovnika. Iako se iz moje izjave moglo nedvosmisleno utvrditi da cijenim i poštujem njezin rad, stoji činjenica kako sam isključivo mojom omaškom određene njene zasluge pripisao novoj kandidatkinji za ravnateljicu. Naime, tijekom rasprave o predloženim kandidatima na sjednici Odbora za izbor i imenovanja kolega Pezo je iznoseći svoje mišljenje kazao kako je nova kandidatkinja bila od velike pomoći Povjerenstvu za javne površine u svezi Plana korištenja javnih površina. Omaškom sam u svojoj izjavi za medije naveo kako je kandidatkinja dala veliki doprinos u izradi Plana upravljanja povijesnom jezgrom, a što očito ne stoji. Istina je i da nisam bio na velikoj većini radionica koje je Zavod organizirao na temu izrade Plana upravljanja povijesnom jezgrom, jer sam se za to vrijeme u Hrvatskom saboru prema uputama svojih kolega koji su puno stručniji od mene u ovom području više puta zalagao da Plan po njegovoj izradi postane dio zakonodavnog okvira čime bi se osigurala obaveza njegovog provođenja , a ne da kao većina drugih strateških dokumenta završi negdje u ladicama gradske uprave, a time i cijeli trud svih dionika koji su sudjelovali u izradi.

 

Gospođi Carević Peković želim puno uspjeha u daljnjem radu i da s jednakim angažmanom nastavi svoj rad u Zavodu. Istovremeno, pokušaj dovođenja imena gospođe Skurić u kontekst političke trgovine zbog njenog sudjelovanja na jednoj od nezavisnih lista koje su imale potporu Mosta na prethodnim izborima je u najmanju ruku bezobrazan i nekorektan čin prema kandidatkinji jer ne postoji netko tko bi mogao povjerovati da bi ministrica kulture mogla podržati nekoga koga bi predložio Most.

 

Gradski vijećnik

 

Maro Kristić