British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske zračne luke u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, kompanija je obnovila većinu svojih linija prem hrvatskim zračnim lukama.

Ove subote, 07. kolovoza, British Airways obnovit će promet između Londona (Heathrow) i Pule. Kompanija ponovno uvodi dva tjedna leta, svakog utorka i subote. Uz ovu, od 05. kolovoza kompanija uvodi i liniju između zračne luke London City i Splita. Linija će biti u prometu tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i petka, na njoj će prometovati zrakoplovi tipa E190.

Uz dvije linije na kojima će British Airways obnoviti promet ovog tjedna, doći će do povećanja prometa i na postojećim linijama.

Između Splita i Zračne luke London Heathrow British Airways će prometovati 9 puta tjedno, svakog dana u tjednu, uz napomenu da su sva dnevna leta dostupna ponedjeljkom i nedjeljom.

Čak 12 tjednih letova najavljeno je između Heathrowa i Dubrovnika. Kompanija će svakog dana imati dva dnevna leta na ovoj liniji, izuzev petka i subote kada je dostupan jedan dnevni let. BA će prema Dubrovniku koristiti zrakoplove tipa A321 pa će na tjednoj razini nuditi i do 5.232 sjedala između Dubrovnika i Londona!

Za razliku od drugih hrvatskih zračnih luka, British Airways trenutno ne planira povećati broj tjednih letova između Londona i Zagreba. I dalje je u najavi 5 tjednih letova; ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Ukupno će već sljedećeg tjedna između Londona i spomenutih hrvatskih zračnih luka British Airways nuditi čak 31 tjedni let te više od 11 tisuća dostupnih sjedala! – piše na www.croatianaviation.com