Foto: Umjetnička galerija Dubrovnik

I ove subote, 27. prosinca 2014. godine u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, gdje je u tijeku Retrospektiva Miroslava Kraljevića, jednoga od prvaka hrvatske moderne umjetnosti, održati će se edukativno-likovni program Mala stvaraonica.

Kreativne radionice prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12.:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Radi se o drugoj radionici posvećenoj Retrospektivi Miroslava Kraljevića, a inspiracija za stvaranje potražit će se na njegovim mrtvim prirodama – likovnom motivu koji prikazuje nežive predmete. Razmatrat će se i geometrijska tijela i likovi na prikazanim predmetima, djeca će otkriti i na koji način Kraljević ističe konstruktivne elemente slike, te kako ostvaruje plastičnu egzistenciju objekata na slici.

Nova saznanja primijenit će se kod crtanja direktnim promatranjem, a djeca će se iskušati i u modeliranju glinom i u crtanju direktnim promatranjem.

Radno vrijeme galerije je svaki dan, osim ponedjeljka, od 09 do 20 sati.Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije svaki tjedan do petka do 12:00 sati i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr.