FOTO: Goran Vranić

I ove subote, 20. prosinca 2014. godine u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održati će se edukativno-likovni program Mala stvaraonica. Kreativne radionice prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina te se odvijaju se svake subote s drugom tematikom. Djeca prisustvuju radionicama u terminu od 11:00 do 12.:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

S obzirom da je u tijeku velika putujuća, a u Dubrovniku finalna Retrospektiva Miroslava Kraljevića, na prvoj radionici posvećenoj Retrospektivi Miroslava Kraljevića djeca će detaljno razgledati cjelokupnu izložbu i upoznati se sa opusom prvog istinski modernog hrvatskoga slikara gdje će se posebna pažnja posvetiti njegovoj najpoznatijoj slici – Autoportretu sa psom koja će poslužiti i kao motiv i inspiracija za nova umjetnička djela malih kreativaca.

Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije svaki tjedan do petka do 12 sati i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr.
Radno vrijeme je svaki dan, osim ponedjeljka, od 09-20 sati.