Iako ljeto još službeno nije završilo, jesen je itekako stigla. Nakon relativno sunčane nedjelje, danas se već vraća kiša koja će ponegdje padati, a isto će biti i idućih dana. Ipak, neće biti obilna kao zadnji put nego rijetka i kratkotrajna.

Razmjerno hladna, u unutrašnjosti mjestimice i maglovita jutra podsjetit će na to da se približava jesen, a i dnevna temperatura zraka bit će osjetno niža od uobičajene za kraj ljeta. Malo će zatopliti tek potkraj tjedna – u prvima danima kalendarske jeseni. Na Jadranu će puhati povremeno slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, češće bura, u srijedu i četvrtak ponegdje i jaka – prognozirala je meteorologinja Tomislava Hojsak za HRT.

U ponedjeljak ujutro na istoku Hrvatske bit će oblačno s kišom. Popodne će se naoblaka djelomice raskinuti, no ipak neće biti posve stabilno. I u središnjoj Hrvatskoj prvi dio dana oblačnije, mjestimice s malo kiše, no, novih 15 do 30 litara moglo bi pasti na poplavljenom području. U gorju i na sjevernom Jadranu također oblačnije u prvom dijelu dana, mjestimice i s kišom, češćom u gorju, dok bi ponegdje duž obale mogla izostati. Popodne pretežno sunčano. U Dalmaciju kiša stiže popodne s naoblačenjem sa sjevera. Češće će padati u unutrašnjosti, a na obali te osobito otocima mogla bi čak izostati.

– Idućih dana na kopnu barem djelomice sunčano, a prolazno s više oblaka malo kiše i dalje je moguće u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. U uvjetima vedrine i bez vjetra mjestimice će ujutro nastati i magla, a u gorju može biti i slabog mraza. Temperatura će biti niža od prosječne za kraj ljeta, osobito jutarnja. Na Jadranu sunčanije i stabilnije nego na kopnu, u srijedu mjestimice s više oblaka. Slaba do umjerena bura, u srijedu će prolazno pojačati, a u Dalmaciji povremeno okretati na sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka niža od uobičajene, primjerenija sredini listopada, nego rujna – prognozira meteorologinja Hojsak.