Ministar zdravstva Vili Beroš podnio je na sjednici Vlade izvješće o epidemiološkoj situaciji s koronavirusom ocijenivši kako je ona trenutno obećavajuća i zadovoljavajuća obzirom na 10 oboljelih od 251 testiranog.
Beroš je dodao kako su u Zagrebu i Rijeci svi bolesnici od jednog importiranog bolesnika, a u Varaždinu su dva izolirana slučaja importiranih bolesnika. Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih iznosi skoro četiri posto.

U nas kao u primjerice Italiji situacija nije toliko ozbiljna da bi se moglo govoriti o zatvaranju škola, a postoji niz drugih mjera spremnih za aktivaciju, bude li potrebno. U slučaju da situacija eskalira ministar je poručio kako su osigurani alternativni načini praćenja nastave. Naime, postoje planovi za nastavu putem interneta, ali to je još uvijek daleko od realizacije.

Dodajmo kako je u Europi zamjetan porast broja oboljelih. Zemlje koje prednjače i svakodnevno bilježe nove slučajeve zaraze su Italija s više od tri tisuće bolesnika, a zatim slijede Njemačka, Francuska i Španjolska.